Înapoi    
Prima întâlnire față-în-față a proiectului SPECIAL: Întâlnire transnațională de proiect în Pescara

Prima întâlnire față-în-față a proiectului SPECIAL: Întâlnire transnațională de proiect în Pescara


Pescara 20.06.2022

Pe 20 iunie 2022, consorțiul s-a reunit în cea de-a doua întâlnire transnațională a proiectului, susținută față-în față, în Pescara, Italy.

Proiectul SPECIAL, care este dezvoltat de șapte parteneri  din șase state europene (Suedia, Italia, Islanda, Belgia, Spania și România) și este cofinanțat de Programul  Erasmus+ al Comisiei Europene, urmărește să întărească, reaprindă și mențină abilitățile ”soft” și ”de viață” ale tinerilor care nu sunt nici la școală, nici nu lucrează în Uniunea (NEETs) ca să-i ajute  să se (re)integreze în socitățile post-COVID și piețele de muncă.

În timpul primei întâlniri față-în-față, partenerii și-au putut contura parteneriatul prin discuții legate de stadialitatea proiectului, aspect administrative, forma și sonținutul documentelor livrabile în lucru: platform RED (PR1) și nevoia de evaluare a grupului țintă din fiecare țară (PR2).

Platforma RED, ca principal rezultat care va găzdui toate produsele proiectului (rapoarte, cursuri de formare, ghiduri și recomandări), este acum disponibilă la www.projectspecial.eu în șase limbi (engleză, spaniolă, italiană, islandeză, română și suedeză) pentru a asigura vizibilitatea și transferul rezultatelor, precum și pentru promovarea cursurilor de formare a tinerilor neangajați și neinînregistrați în școală în UE (NEETs) într-un mod intuitiv și simple, fără costuri și fără login.

Mai mult, consorțiul a definit următorul produs, setul SPECIAL de cursuri de formare (PR3), luând în considerare rezultatele evaluării nevoilor de formare și cadrele europene, EntreComp și LifeComp,  pentru crearea de conținuturi atractive și eficiente pentru tinerii neangajați și neînscriși la școală.  

În lunile care urmează, partenerii vor lucra la dezvoltarea și evaluarea reciprocă a conținuturilor cursurilor de formare din proiectul SPECIAL, precum și încărcarea pe platformă și implementarea subsecventă.  

Urmăriți-ne pentru noutăți despre proiectul SPECIAL pe platformă și pe rețelele sociale Facebook și Youtube!


Data încărcării știrilor: 20/06/2022

Consorţiul nostru

Contactează-ne2021-1-IS01-KA220-VET-000027983

Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru nicio utilizare a informațiilor conținute în aceasta.


Legal description – Creative Commons licensing: The materials published on the SPECIAL project website are classified as Open Educational Resources' (OER) and can be freely (without permission of their creators): downloaded, used, reused, copied, adapted, and shared by users, with information about the source of their origin.